VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kinderen Zonder Papieren

Kinderen zonder Papieren ijvert voor de rechten van gezinnen zonder wettig verblijf

Email Print PDF
There are no translations available.

VLOSstagiares_fotos_Paul_de_Malsche_006De Beweging werd opgericht in Antwerpen, waar leerkrachten en sympathisanten destijds protesteerden tegen de lege stoelen in hun klasjes. De stoeltjes waren van kinderen zonder wettig verblijf, die van de ene op de andere dag door de politie naar een gesloten centrum werden gebracht.  Ook op andere vlakken verricht de Beweging voor Kinderen Zonder Papieren pionierswerk. Zo wordt er gelobbyd en nagedacht over het recht op onderwijs en de extreme armoedesituaties waarin deze kinderen leven. Met succes: tijdens het Europese Jaar tegen de Armoede liet EU-voorzitter België de 'undocumented children' mee opnemen in de slotverklaring. Zo'n 70% van de kinderen, waarvan de ouders buiten de EU geboren werden, leeft bij ons in armoede... De 'gekleurde armoede' in België behoort tot één van de hoogste percentages in Europa. In deze context hamert onze organisatie erop dat armoede een onrecht is voor álle kinderen, met of zonder papieren. Meer informatie vind je op de website van Kinderen Zonder Papieren.

Ook 'Het Geheim van Youssef', het educatieve stripverhaal dat vorig jaar werd uitgebracht, was een groot succes. Met de huidige opvangcrisis, die in de eerste plaats kinderen zonder wettig verblijf treft, wordt pijnlijk duidelijk dat er nog veel werk voor de boeg is. Je kan ook een reizende tentoonstelling rond 'Kinderen Zonder Papieren & Armoede' ontlenen voor jouw school, organisatie, evenement,..

Kinderen Zonder Papieren is op zoek naar financiele middelen en enthousiaste vrijwilligers... Suggesties welkom via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Reizende tentoonstelling 'Kinderen Zonder Papieren & Armoede'

Email Print PDF
There are no translations available.

kzp_expoDe Beweging voor Kinderen zonder Papieren en VLOS maakten een tentoonstelling rond het thema 'armoede bij kinderen zonder papieren'. Huisfotograaf Paul De Malsche zorgde voor de foto's, die onder meer huisvesting, opvoeding, crisisopvang, gezondheid, vrije tijd, onderwijs,... in beeld brengen. Elke foto is voorzien van een korte tekst met uitleg over het beeld in kwestie.

Read more...

Educatieve strip 'Het geheim van Youssef'

Email Print PDF
There are no translations available.

cover_youssefWat is het grote geheim van Youssef? Dat lees je natuurlijk in stripalbum 'Het Geheim van Youssef'. De kleurrijke strip maakt deel uit van een lespakket over het vluchtelingenthema, bestemd voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar – en da's exact ook de leeftijd van de vier striphelden.

Read more...
You are here: