VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

About VLOS

VLOS ("Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas") is an independent non-profit organization, assisting refugees and asylum seekers in their search for shelter, material help and administrative support. VLOS supports refugees during regularization. Furthermore, our volunteers organize many activities for refugees as well as for other people.

Vrijwilligers van VLOS in de kijker

Email Print PDF
There are no translations available.

Veertien jaar terug werd VLOS opgestart door een groep vrijwilligers met een hart voor mensen op de vlucht. Anno 2011 is VLOS een organisatie met een brede werking en een stevig fundament, om te beantwoorden aan de basisbehoeften van vluchtelingen die familie, vrienden en bezittingen achterlieten – op zoek naar een betere en veilige toekomst.

 

Wat begon met een 'wafelbak' voor vluchtelingen, is nu uitgegroeid tot een VLOScentrum waar dagelijks naar de meest uiteenlopende noodvragen geluisterd wordt. Al snel werden de VLOSbazar en de VLOS-kruidenier opgestart, twee belangrijke sociale projecten van VLOS. Hier werken Belgen én vluchtelingen intensief samen. Vooral voor de vluchtelingen is dergelijk vrijwilligerswerk heel belangrijk. Hij/zij verricht nuttige taken en voelt zich geapprecieerd én mentaal sterker. Vrijwillig de handen uit de mouwen steken is een handig hulpmiddel om Nederlands te leren en bovendien ontstaan er sterke vriendschaps-anden. En toch mag het niet. De wetgever verbiedt asielzoekers om vrijwilligerswerk te verrichten, tot ze vrijgesteld zijn van een arbeidskaart. Ongehoord!

Vrijwilligers van VLOS organiseren Nederlandse lessen, PC-initiaties, ontspanningsactiviteiten, etcetera. Sinds eind 2006 is er de hele week permanentie in het VLOScentrum. Elk jaar wordt het moeilijker om alle vragen te beantwoorden, wegens de hoge vraag en de toenemende complexiteit. Als vrijwilliger starten bij VLOS is niet altijd makkelijk. Maar eens je je draai kan vinden, krijg je er veel voor terug.

Bij VLOS kom je in contact met de hele wereld, je kan heel veel betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Bovendien kan je meedraaien in een dynamisch team vol enthousiaste vrijwilligers. Iets voor jou? Neem meteen contact op met het secretariaat van VLOS, via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of via 03 766 29 13.

Jozef Hertsens (Coördinator VLOS)

You are here: Over VLOS Vrijwilligers van VLOS in de kijker