VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

About VLOS

VLOS ("Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas") is an independent non-profit organization, assisting refugees and asylum seekers in their search for shelter, material help and administrative support. VLOS supports refugees during regularization. Furthermore, our volunteers organize many activities for refugees as well as for other people.

Over de eenmalige regularisatie-procedure

Email Print PDF
There are no translations available.

De afgelopen mooie zomer bracht nieuwe hoop voor onze mensen zonder papieren. Half september 2009 startte een grootschalige regularisatie, die duizenden mensen een nieuwe toekomst kan geven. De komende tijd is het dus alle hens aan dek, zowel bij VLOS als bij de honderden vluchtelingen in het Waasland.

Ten laatste op 15 december 2009 moeten alle aanvragen ingediend zijn. Vanaf nu is er dus elke maandag, woensdag, vrijdag én zaterdag permanentie in het VLOS-centrum. Op dinsdag- en donderdagnamiddag krijgen VLOS, het Welzijnshuis en het Sociaal Centrum ook juridische ondersteuning van ODiCe, het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum. Zo kunnen vluchtelingen zes dagen op zeven terecht voor ondersteuning in hun individuele dossier.

Onze VLOS-vrijwilligers hebben een groot hart voor mensen zonder papieren. De aanstaande regularisatie is een extra motivatie om alle taken met nóg meer overtuiging uit te voeren – in de VLOSbazar, bij de VLOSkruidenier, tijdens de taallessen,...  Steun elkaar, help mee de mensen zonder papieren een nieuwe toekomst te geven, en het wordt een hele warme herfst en een onvergetelijk nieuwjaar.

Jozef Hertsens (Coördinator VLOS)

You are here: Over VLOS Over de eenmalige regularisatie-procedure