VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Maggie en onze Afghanen

E-mailadres Afdrukken PDF

Onze werking draait voor een groot stuk op jonge mensen, vluchtelingen, die wij opvangen. Zo ook Wahid. Hij deed het voorbeeldig als drijvende kracht in onze VLOSkruidenier. Nu is hij er niet meer. Onze werking én de beweging van Afghanen is onthoofd door de halstarrigheid van Maggie en Co. ( vul maar zelf in welke partijen haar beleid ondersteunen). Wahid, Mortaza, Yaghoob, en nog 40 anderen zitten nu opgesloten in gevangenissen van Dienst Vreemdelingenzaken. (In de pers noemt men dat "Gesloten Asielcentra", pardon, asiel geef je toch aan iemand die opvang vraagt?)

Wat is hun misdaad? Dat ze zonder wettige verblijfspapieren in België verblijven? Zij zijn doodsbang om teruggestuurd te worden naar het kruidvat Afghanistan. Volgens Maggie is Kaboel veilig! UNHCR, UN-vluchtelingen-org., vraagt om niemand terug te sturen.

Waarom werden zij opgepakt? Omdat zij in Brussel twee weken protesteerden tegen hun uitwijzing. Zij werden verschrikkelijk geprovoceerd. Geen enkele beleidsverantwoordelijke wilde hen ontvangen. De aanleiding tot de razzia was de laatste protestactie om een gesprek te vragen bij Di Roupo. De dag later was ik aanwezig bij de ontruiming van het gebouw waar ze bijna 3 weken sliepen. Met zware hamer sloeg de politie het glas uit de dakverdieping. "Dégage! Oprotten..." Vrouwen en kinderen huilend naar buiten... Eén uur later op Radio 1: "De ontruiming is rustig verlopen en de gezinnen worden opgevangen door OCMW Elsene." Al deze gezinnen dolen nu, een week later, nog van kerk naar ULB enz. opgejaagd door de politie.

Ik nodig jullie allen uit om onze jongens te bezoeken in één van de vier 'Centra voor Illegalen'. Het is hartverscheurend. Onze mannen hebben dag en nacht alles gegeven om de 450 mannen, vrouwen en kinderen een mensenwaardige opvang te geven in een gekraakt pand van Samu Social (Winteropvang Brussel).
Keizerin Maggie besliste er anders over. "Opruimen die onruststokers en retour naar de hel".

Wij VLOS, die twee keer per week hen logistiek ondersteunden, voedsel brachten, meestapten in hun rechtvaardig protest, zijn er kapot van.

WIE HELPT HEN EN VLOS IN DEZE BARRE TIJDEN?

Jozef Hertsens


You are here: Nieuws Opinie Maggie en onze Afghanen