VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Steun VLOS

De werking van VLOS is voor een groot deel afhankelijk van giften. Met uw financiële bijdrage slagen we erin om vluchtelingen en asielzoekers een betere toekomst te geven. Lees meer.

Sint-Niklase scholen in het getouw voor VLOS

E-mailadres Afdrukken PDF

Broederschool-in-VLO2FA8ECSinds begin dit schooljaar zet VLOS de deuren open voor alle geïnteresseerde scholen in en rond Sint-Niklaas. Heel wat leerkrachten en leerlingen willen na het bezoek ook de handen uit de mouwen steken, om de werking van VLOS een financieel duwtje in de rug te geven.

Daan Vos, leerkracht godsdienst van de Broederschool, geeft tekst en uitleg: "Ongeveer 600 leerlingen van onze school bezochten de VLOSbazar en de VLOSkruidenier. Het verhaal van de vluchtelingen maakte telkens een diepe indruk op de leerlingen." De getuigenissen zinderden nog na toen we in de klas het idee opvatten om geld in te zamelen voor VLOS. Zo organiseerden we onder meer een armworstel-toernooi, een voetbalmatch, een sobere maaltijd, een zangcontest voor leerkrachten enzovoorts. Een prachtige ervaring!"

 

Het Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas organiseerde een lesmarathon ten voordele van VLOS. De leerlingen volgden maar liefst 24 uur lang les voor het goede doel. De actie bracht 900 euro op.

Na een bezoek aan het inleefatelier van Bevrijde Wereld, een Sint-Niklase organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, zette het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Kemzeke een actie op poten ten voordele van VLOS. Meester Gino: "De leerlingen stelden spontaan voor om centen in te zamelen. We hadden het plan opgevat om sleutelhangers te verkopen tijdens de opendeurdag. Voor de ouders, leerkrachten en schoolgenoten maakten we een foldertje over de vluchtelingen-problematiek."

Meer weten over de scholenwerking van VLOS? Contacteer VLOS, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

You are here: Info voor Scholen Sint-Niklase scholen in het getouw voor VLOS