VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vrijwilliger in beeld: Linda Van Handenhoven

E-mailadres Afdrukken PDF

linda-van-handenhovenLinda Van Handenhoven is erbij vanaf het prille begin, bij de opstart van VLOS zo'n 13 jaar terug. Al die tijd was ze razend actief in de werking van VLOS. Gesprek met een onmisbare duizendpoot.

 

"De aard van de activiteiten binnen VLOS is heel sterk veranderd. Vroeger concentreerden we ons op enkele piekmomenten, nu is er de hele tijd hulpverlening en permanentie in het VLOS-centrum. Naar aanleiding van de Kosovo-oorlog kwam alles in een stroomversnelling. Deze groep vluchtelingen had specifieke noden. Rond deze periode startten we bijvoorbeeld de VLOS-bazar op, waar we sindsdien tweedehands kledij en huishoudspullen aanbieden.

Ondertussen coördineerde ik onder meer de stand voor de Vredefeesten en de organisatie van het Nieuwjaarsfeest. Verder begeleidde ik een tijdje stagiairs bij hun taken binnen VLOS. Een complexe, maar uitdagende taak. Tenslotte ontferm ik me ook over heel wat educatieve activiteiten. Ik vertegenwoordig VLOS binnen de Raad voor Solidaire Scholen van Bevrijde Wereld, ik geef maatschappelijke vorming aan vluchtelingen en ik werk aan het educatieve aanbod voor scholen, zoals bijvoorbeeld het inleefspel 'Pak je koffers'.

Mijn mooiste ervaring bij VLOS dateert van zo'n tien jaar terug. Ik begeleidde een Ghanese vrouw die een moeilijk situatie ontvluchtte. Toen ze beviel van een dochtertje, vroeg ze of ik me wou ontfermen over het kind. Dankzij de juiste zorgen en ondersteuning is ze er toch in geslaagd om haar kind zelf op te voeden. We hebben nog altijd een heel intense band met elkaar. "

Vrijwilliger worden bij VLOS? Neem contact op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

You are here: Info voor Vrijwilligers Vrijwilliger in beeld: Linda Van Handenhoven