VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vrijwilliger in beeld: Sonja Brys

E-mailadres Afdrukken PDF

SonjaElke dinsdagnamiddag geeft Sonja Brys naailes in de VLOSbazar, in de voormalige kapel van de normaalschool. Sonja: "De samenstelling van onze naaiklas varieert. Soms zijn we aan de slag met z'n vieren, soms met tien. Het publiek is heel divers. Jong, oud, man, vrouw,... Iedereen die wil, is welkom.

De les is niet bedoeld als hersteldienst voor kleren. Al kan je natuurlijk wel je eigen kleren meebrengen en herstellen. Ik geef dan tips hoe je dat het beste aanpakt. Eén van m'n leerlingen vertelt dat de naailes een heel nieuwe wereld voor 'm deed opengaan. De man maakt nu prachtige poppenkasten, met schitterende kleedjes voor de poppen." "Elke les geef ik enkele basisprincipes mee. Zo leer je werken met een naaimachine. Elke week rond een vaste opdracht. Vorige week maakten we bijvoorbeeld een mooie boodschappentas. De naaiklas is een gezellig gebeuren, we praten en lachen heel wat af. Iedereen die graag wil leren naaien, is welkom." 

 

Wie nog een goed werkende naaimachine op zolder heeft, kan de naaiklas van Sonja alvast een flink stuk vooruit helpen. Meer weten? Neem contact op via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

Vrijwilliger worden bij VLOS? Neem contact op met Jozef Hertsens, via mail of telefonisch via 03 766 29 13

You are here: Info voor Vrijwilligers Vrijwilliger in beeld: Sonja Brys