VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vrijwilliger in beeld: Godelieve Martens

E-mailadres Afdrukken PDF

Godelieve-1Godelieve is sinds tien jaar verantwoordelijk voor de werking van de VLOSbazar, een begrip bij asielzoekers en kansarmen in en rond Sint-Niklaas. "In de VLOSbazar verkopen we kleding, speelgoed, huishoudspullen en boeken tegen minimale prijzen." Godelieve is bovendien actief in de raad van bestuur van VLOS, en zet zich ondertussen ook in bij Oxfam Wereldwinkels in Sint-Niklaas. 

 "In de VLOSbazar tracht ik zo'n beetje alles in goede banen te leiden. Ik ontferm me bijvoorbeeld over het sorteren en selecteren van het tweedehands materiaal dat binnenkomt. Gelukkig krijg ik hulp van een heleboel stagiairs en vrijwilligers, zowel vluchtelingen als Belgen. De mensen zonder papieren krijgen ook gratis kleding. Alle inkomsten worden integraal gebruikt om vluchtelingen te ondersteunen – zoals de aankoop van basisvoeding, huisvesting,... Elke dinsdag van 15u tot 17u en zaterdag van 09u30 tot 12u is onze VLOSbazar open voor vluchtelingen en kansarmen. Soms kan het heel druk zijn. Er zijn mensen nodig voor onthaal, vragen om hulp, de kassa, het aannemen van goederen door schenkers,... Bovendien komen wekelijks scholen op bezoek om kennis te maken met de werking van de VLOSbazar." 

 

Het team achter de VLOSbazar is altijd paraat om evenementen en activiteiten te helpen organiseren, zoals het Nieuwjaarsfeest, het Sinterklaasfeest, de verkoop- en infostands op de Wereldmarkt van Villa Pace, enzovoorts. Iedereen zet zich elke dag opnieuw belangeloos in, zodat ook vluchtelingen en kansarmen uitzicht krijgen op een beter leven."

Vrijwilliger worden bij VLOS? Neem contact op met Jozef Hertsens, via mail of via 03 766 29 13.

You are here: Info voor Vrijwilligers Vrijwilliger in beeld: Godelieve Martens