VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vrijwilliger in beeld: Rudy Cap

E-mailadres Afdrukken PDF

RudyWie een beetje vertrouwd is met het Sint-Niklase straatbeeld, kent ongetwijfeld Rudy Cap. Rudy is vrijwilliger en vaste chauffeur van de bekende witte bestelwagen* van VLOS. Samen met Rudi Menten en Ramesh vormt Rudy Cap het zogenaamde RRR-team, dat de werking van VLOS logistieke vleugels geeft.

 

"Met ons drieën staan we onder meer in voor de bevoorrading van de VLOSkruidenier. Drie keer per week halen we brood op bij bakker Jan, of we rijden langs bij de lokale Colruyt, GB en de Voedselbank. Voor de VLOSbazar halen we tweedehands kledij, huishoudspullen. Ook meubilair halen we op, dat we stockeren in ons magazijn om later bij andere mensen te bezorgen.

Mijn drijfveer? Ik vind het boeiend werk, samen met m'n goeie vrienden Rudi en Ramesh. Ook het contact met mensen uit Afghanistan, Afrika en Azië is heel inspirerend. Samenwerken met zoveel verschillende nationaliteiten zorgt soms voor misverstanden, zoals die keer toen we bijna op het verkeerde adres de meubelen meenamen. Of toen we per ongeluk verzeilden in een inboedelverdeling onder politietoezicht.

Sinds een tijdje heb ik een relatie met Tatyana. Ze komt uit Kazachstan. Ik begrijp nu beter hoe moeilijk het is om hier overeind te blijven als nieuwkomer. Zo komt het dat ik veel opener ben geworden, meer betrokken bij VLOS en de vluchtelingenproblematiek. Het lukt me ook beter om me over een tegenslag heen te zetten, of de waarde van solidariteit of helpende handen in te schatten. Ik heb – letterlijk en figuurlijk – een heel eind afgelegd, en de weg loopt hopelijk nog lang niet op z'n eind."

(*) de bestelwagen van VLOS werd voor 50 % gefinancierd door UFB (United Fund Belgium).

Vrijwilliger worden bij VLOS? Neem contact op met Jozef Hertsens, via mail of via 03 766 29 13.

You are here: Info voor Vrijwilligers Vrijwilliger in beeld: Rudy Cap