VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kinderen zonder Papieren ijvert voor de rechten van gezinnen zonder wettig verblijf

E-mailadres Afdrukken PDF

VLOSstagiares_fotos_Paul_de_Malsche_006De Beweging werd opgericht in Antwerpen, waar leerkrachten en sympathisanten destijds protesteerden tegen de lege stoelen in hun klasjes. De stoeltjes waren van kinderen zonder wettig verblijf, die van de ene op de andere dag door de politie naar een gesloten centrum werden gebracht.  Ook op andere vlakken verricht de Beweging voor Kinderen Zonder Papieren pionierswerk. Zo wordt er gelobbyd en nagedacht over het recht op onderwijs en de extreme armoedesituaties waarin deze kinderen leven. Met succes: tijdens het Europese Jaar tegen de Armoede liet EU-voorzitter België de 'undocumented children' mee opnemen in de slotverklaring. Zo'n 70% van de kinderen, waarvan de ouders buiten de EU geboren werden, leeft bij ons in armoede... De 'gekleurde armoede' in België behoort tot één van de hoogste percentages in Europa. In deze context hamert onze organisatie erop dat armoede een onrecht is voor álle kinderen, met of zonder papieren. Meer informatie vind je op de website van Kinderen Zonder Papieren.

Ook 'Het Geheim van Youssef', het educatieve stripverhaal dat vorig jaar werd uitgebracht, was een groot succes. Met de huidige opvangcrisis, die in de eerste plaats kinderen zonder wettig verblijf treft, wordt pijnlijk duidelijk dat er nog veel werk voor de boeg is. Je kan ook een reizende tentoonstelling rond 'Kinderen Zonder Papieren & Armoede' ontlenen voor jouw school, organisatie, evenement,..

Kinderen Zonder Papieren is op zoek naar financiele middelen en enthousiaste vrijwilligers... Suggesties welkom via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

You are here: