VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Over VLOS

sam-6VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) is een ongebonden vzw die vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij regularisatie. Verder organiseren de vele vrijwilligers van VLOS tal van activiteiten voor vluchtelingen én het brede publiek. Bekijk de kennismakingsfolder.

„Was het ook een mooie zomer bij VLOS?!”

E-mailadres Afdrukken PDF

Ja en neen...

Na een zwaar werkjaar deed het deugd om in de tuin van ons VLOScentrum met 52 vrijwilligers samen te kunnen terugkijken naar het wel en wee met vluchtelingen onderweg. Lees hier mijn speech die ik toen uitsprak.

Zondag 23 augustus gingen wij met 92 vluchtelingen op zomeruitstap. In warm zomerweer genoten we van een rondvaart in de haven van Zeebrugge. Daarna was er de Picknick en het genieten op het strand van zon en zee tot een zomerbui ons allen in de autobus naar huis joeg.

Groepsfoto_Zeebrugge_2015_08_2

 

Het Kleurrijk Kinderkoor en speelpleinwerking was voor onze kinderen zonder papieren zorgeloos genieten. En dan met Ali en Yaghoob als animatoren van Tumult naar de Hoge Rielen en op TV1!

Maar er is ook veel verdriet en angst voor de toekomst. Lees het opiniestuk Vluchtelingencrisis in Europa door onze dokter Piet. Een echte VLOS-visie! Wij blijven actief opkomen voor de grondrechten van de vluchtelingen.

Wij waren aanwezig op Villa Pace met een spel over rechten van kinderen zonder papieren in armoede. Ook veel steun voor VLOS door aankoop van allerhande spullen in vier kramen. Proeven van de kookkunst bij Ethiopische vrouwen en Armeniërs. Ook het 'ecologisch' afwassen door onze vluchtelingen, en onze stoere mannen bouwden met vijftien de Wereldmarkt op en af.

Kom naar onze gezellige familiebrunch op zondag 4 oktober vanaf 11 uur in het Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas. Inschrijven kan met behulp van dit formulier.
VLOS doet mee op 16 oktober voor de Internationale Dag tegen extreme Armoede onder het motto: “Wij laten niemand in armoede zitten”. Op de Grote Markt met onze 'bootstoel'.

Bij_VLOS_zit_je_goed
Ondertussen zwelt de stroom van dakloze Mensen zonder Papieren én vluchtelingen met status. Ook als erkende vluchteling wordt woning huren hét grote probleem in onze regio Waas en Dender. Alle dakloze vluchtelingen komen om voeding, kleding en VLOS installeert hen vanuit ons magazijn met camionette en klusjesdienst.

De toestand wordt dramatisch. Ook financieel zitten wij op de bodem. VLOS wil samen met jullie verantwoordelijkheid nemen over de haveloze vluchtelingen. STEUN DAAROM ONZE WERKING, financieel, materieel en met jullie onvoorwaardelijke inzet.
You are here: Over VLOS „Was het ook een mooie zomer bij VLOS?!”