VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Over VLOS

sam-6VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) is een ongebonden vzw die vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij regularisatie. Verder organiseren de vele vrijwilligers van VLOS tal van activiteiten voor vluchtelingen én het brede publiek. Bekijk de kennismakingsfolder.

Over de eenmalige regularisatie-procedure

E-mailadres Afdrukken PDF

De afgelopen mooie zomer bracht nieuwe hoop voor onze mensen zonder papieren. Half september 2009 startte een grootschalige regularisatie, die duizenden mensen een nieuwe toekomst kan geven. De komende tijd is het dus alle hens aan dek, zowel bij VLOS als bij de honderden vluchtelingen in het Waasland.

Ten laatste op 15 december 2009 moeten alle aanvragen ingediend zijn. Vanaf nu is er dus elke maandag, woensdag, vrijdag én zaterdag permanentie in het VLOS-centrum. Op dinsdag- en donderdagnamiddag krijgen VLOS, het Welzijnshuis en het Sociaal Centrum ook juridische ondersteuning van ODiCe, het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum. Zo kunnen vluchtelingen zes dagen op zeven terecht voor ondersteuning in hun individuele dossier.

Onze VLOS-vrijwilligers hebben een groot hart voor mensen zonder papieren. De aanstaande regularisatie is een extra motivatie om alle taken met nóg meer overtuiging uit te voeren – in de VLOSbazar, bij de VLOSkruidenier, tijdens de taallessen,...  Steun elkaar, help mee de mensen zonder papieren een nieuwe toekomst te geven, en het wordt een hele warme herfst en een onvergetelijk nieuwjaar.

Jozef Hertsens (Coördinator VLOS)

You are here: Over VLOS Over de eenmalige regularisatie-procedure