VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Stem op Villa Pace!

E-mailadres Afdrukken PDF

Op gastvrijegemeente.be lezen we:

Het stadsfestival Villa Pace brengt een boodschap van vrede, solidariteit, diversiteit en duurzaamheid over naar een breed publiek waarbij de link tussen vrede en ontwikkeling in het Zuiden veel aandacht krijgt. De vzw “Beweging in de Stad” zorgt jaarlijks voor het inhoudelijk thema én organiseert de Wereldmarkt. VLOS zit in de Raad van Bestuur.

De vluchtelingen zijn zeer welkom. Zonder hen geen Wereldmarkt. Zij zorgen voor de opbouw en afbraak van 120 kramen. Het thema van 2012 was “Een klimaat van vrede”.

In een pagodetent toonde VLOS op welke verschillende manieren “Sint-Niklaas Gastvrij” kan zijn. De verschillende zelforganisaties van Afghaanse-, Ethiopische-, Tsjetsjeense-, Albanese- krijgen gratis kraam en middelen om zich aan de bevolking van Sint-Niklaas voor te stellen.

Door dit intiatief is er nu op verschillende buurtfeesten vraag naar vluchtelingen die bij VLOS wonen om deel te nemen aan podiumoptreden, verschillende standen met hun exotisch eten en regelmatig ook een actie of petitie om de vluchtelingenproblematiek ter sprake te brengen.

Dank zij VILLA PACE heeft de vluchteling nu een plaatsje veroverd in het bewegingsleven van Sint-Niklaas.

Hoe stemmen?

- Ga naargastvrijegemeente.be;
- Klik op 'STEM NU';
- Scrol dan naar beneden, tot je Villa Pace tegenkomt, en druk op STEM en vul je mailadres in;
- Je krijgt dan binnen het uur een mail toegestuurd, waarbij je nog eens op de link moet klikken;

Alvast bedank!

You are here: Over VLOS Activiteiten Stem op Villa Pace!