VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nieuwe uitvalsbasis voor fietsherstelplaats

E-mailadres Afdrukken PDF

Nasim-fietsherstellerHet wordt even wennen: het vertrouwde beeld met Nasim, die in de achtertuin van VLOS fietsen herstelt, is verdwenen. Nasim verhuisde naar een 'echt' atelier. In zijn atelier geeft Nasim oude en kapotte fietsen een tweede leven, zodat vluchtelingen van VLOS zich voortaan op een betaalbare manier kunnen verplaatsen. Nasim vertelt enthousiast over zijn werk bij VLOS: "Ik vind het heel leerrijk om fietsen te herstellen. Het is een perfecte combinatie van aloude techniek en moderne technische vaardigheden, zoals je die bijvoorbeeld vindt bij een moderne mountainbike."

 

Wegens plaatsgebrek bij VLOS, werkte Nasim in een geïmproviseerde werkplaats onder een boom in de tuin. Aan de takken van de boom hingen banden en wielen, iets verderop wachtte een hele rij fietsen op een grondig nazicht. Barre weersomstandigheden konden Nasim vaak weinig deren. Maar toch, in zijn atelier kan hij een stuk rustiger én efficiënter werken.

Nasim kent elk schroefje en elk onderdeel van een fiets. Op die manier zorgt hij ervoor dat afgedankte fietsen niet op de schroothoop belanden, maar nuttig gebruikt worden door mensen die geen geld hebben voor een auto of het openbaar vervoer. Heel wat vluchtelingen bij VLOS zijn een stuk mobieler nu ze een fiets hebben. Nasim: "Heel wat kinderen zonder papieren kunnen zich geen Buzzy Pazz veroorloven, en nu fietsen ze trots en op eigen houtje naar school. Op die manier voel ik heel wat waardering voor mijn werk."

Heb jij nog een fiets die je niet langer gebruikt? Je kan 'm afleveren bij het VLOScentrum, (Kasteelstraat 4) of in de VLOSbazar (Aerschotstraat 37-39) of via 03 766 29 13.

You are here: Over VLOS Activiteiten Nieuwe uitvalsbasis voor fietsherstelplaats