VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

VLOSkruidenier maakt het verschil!

E-mailadres Afdrukken PDF

VLOSkruidenier-Josiane

Vooral voor grote gezinnen betekent de VLOSkruidenier een groot verschil. Doorgaans is er een gevarieerd aanbod levensmiddelen, zodat de bezoekers thuis een gezonde maaltijd kunnen samenstellen voor het hele gezin. Vooral basisingrediënten als vlees, olie, eieren en suiker zijn erg in trek. Ook waspoeder en luiers zijn populaire producten.

 

In de VLOSkruidenier kunnen vluchtelingen en asielzoekers sinds 2005 terecht voor voeding en andere benodigheden voor het huishouden (bijvoorbeeld zeep, toiletpapier, waspoeder,...). "Alle spullen uit de VLOSkruidenier zijn afkomstig van particulieren, de Voedselbank, de EU of lokale bakkerijen. Aanvullende basisvoeding wordt aangekocht in lokale supermarkten," vertelt Josiane De Pau, verantwoordelijke van de VLOSkruidenier.

Mensen zonder papieren beschikken doorgaans niet over een inkomen om levensmiddelen of andere noodzakelijke aankopen te doen. Bij de VLOSkruidenier kunnen ze elke week een aantal producten gratis ophalen. De hoeveelheid levensmiddelen wordt bepaald volgens een puntensysteem. Die punten kan men één keer per week inruilen in de VLOSkruidenier.

"Soms, als het minder druk is, komen mensen hun verhaal vertellen. Sommige vluchtelingen kennen me omdat ik ook bij andere organisaties heb gewerkt. De drempel om te praten is dan lager. Aansluitend bij de opening van de VLOSkruidenier is er telkens permanentie, waar vluchtelingen terecht kunnen met hun hulpvragen. Voor een informele babbel met andere mensen kunnen ze ook terecht in de ontmoetingsruimte van VLOS," besluit Josiane.

Heb jij levensmiddelen, kuisproducten of hygiënische producten die je aan VLOS wil schenken? Neem contact op via 03 766 29 13 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

You are here: Over VLOS Materiële ondersteuning VLOSkruidenier VLOSkruidenier maakt het verschil!