VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

VLOS opent magazijn met huishoudelijk materiaal

E-mailadres Afdrukken PDF

Begin dit jaar nam VLOS een nieuw magazijn in gebruik, waar we meubelen huishoudelijk materiaal opslaan en verdelen aan vluchtelingen. Dankzij de helpende handen van heel wat vrijwilligers ging het project succesvol van start. Heel wat materiaal vindt vlot de weg naar het magazijn, en van daaruit beginnen de spullen aan een tweede leven.

 

Onder meer dankzij vrijwilligers als Rudi, Ramesh, Rudy, Nasim kan VLOS vele gezinnen ondersteunen die een nieuw leven willen opbouwen in België. Een groot verschil, want een huis of studio inrichten kost doorgaans gauw enkele honderden of duizenden euro's – geld dat de meeste mensen niet hebben. Alle tweedehandsspullen zijn afkomstig van particulieren die via het wegschenken van meubelen of huishoudapparaten de vluchtelingen vooruit helpen. Spullen in goede staat zijn dus welkom in het VLOS-magazijn, na contact met secretariaat van VLOS. Meer informatie binnenin deze Vloskrant.

Ondertussen zijn tientallen (geregulariseerde) vluchtelingen intensief op zoek naar huisvesting. Een immens moeilijke opdracht. Heel wat mensen zoeken wanhopig naar een studio, appartement of een huis. Patrick, een ervaren stagiair van VLOS, biedt ondersteuning waar het kan, samen met het team van VLOS.

Een tiental jonge Afghanen, vluchtelingen opgevangen door VLOS, hopen ondertussen op een arbeids- en verblijfskaart. Ze vroegen bij het vluchtelingencommissariaat een speciale 'beschermingsstatus', aangezien de VN hun thuisregio onlangs beoordeelde als onveilig. Als ze een positief antwoord krijgen, kunnen de jonge Afghanen bij VLOS rekenen op begeleiding bij cursussen Nederlands, technische vakken en de zoektocht naar werk. Een eigen plek om te wonen is de laatste, maar moeilijkste hindernis.

Jozef Hertsens (Coördinator VLOS)

You are here: