Bekijk online
Nieuwsbrief januari 2021

VLOS vaart

Eerst en vooral wensen we iedereen een gelukkig nieuwjaar vol voorspoed, een goede gezondheid, een sprankeltje hoop en een flinke dosis aan geluk toe. 2020 is officieel voorbij. Op naar nieuwe horizonten in 2021: een nieuw jaar waarin we wensen dat alles wat beter en vlotter verloopt voor ons allemaal en waarin we hopelijk het coronavirus verslaan.

Net zoals de golven in een woeste oceaan deinen de coronacijfers op en neer en bevinden we ons nog steeds in woelige wateren op maatschappelijk vlak. Waar 2020 al een enorme moed van ons vergde weten we nog niet hoe het ons in 2021 zal vergaan. Een ding is zeker: bij iedereen sprankelt er ergens nog hoop en borrelt er nog een verlangen naar betere tijden. Laat dat iets zijn om aan vast te houden. Een soort kompas en leidraad, zowel bij rustig vaarwater als bij wildwaterbanen.

Ook in 2021 staan we bij VLOS klaar om het op te nemen voor zij die dat het meest nodig hebben. Als vrijwilligers zullen we ons blijven inzetten voor de mensen uit onze doelgroep.

Geen storm of wilde wateren die ons daarvan kunnen weerhouden.

Artikel geschreven door: Laure Claeys
Dromen van een gewoon leven, mag dat nog?

Dat is wat mensen zonder papieren én mensen in armoede delen. Zeker in coronatijd. Wij zijn nu reeds 11 maanden in zwaar weer beland.Ook bij VLOS voelt het heel moeilijk voor hen. Maar wij zijn ...

Lees verder
Artikel geschreven door: Jozef Hertsens

Exit 2020, Welkom 2021

Het is reeds tot in den treure geschreven in alle jaarverslagen dat 2020 wegens de wereldwijde COVID-19-pandemie een rampjaar was . COVID-19 maakte ons duidelijk hoe kwetsbaar onze moderne wereld ...

Lees verder
Artikel geschreven door: Piet Willems
Verslag Sintbedeling

Hoor wie klopt daar, kinderen? Dit jaar stond de goedheilige man, Sinterklaas, jammer genoeg niet aan onze voordeur om langs te komen. In het VLOS-centrum hebben we ook geen schoorsteen waar hij met zijn pieten door kan … Lastig, maar gelukkig geeft hij niet zo snel op! Dus zocht Sinterklaas in 2020 ook een alternatieve en veilige manier om cadeaus aan de kinderen te kunnen geven.

Lees verder
Verslag Nieuwjaarsbedeling

Op Nieuwjaar wensen we elkaar de beste wensen toe, feesten we en worden er ook vaak cadeaus uitgedeeld. In normale omstandigheden komen we misschien samen met familieleden of vrienden en zou VLOS een groot nieuwjaarsfeest organiseren voor de mensen uit onze doelgroep. Daarenboven zouden we een cadeau geven aan ieder van hen.
Corona gooide voor iedereen roet in het eten.

Lees verder
Artikels geschreven door: Laure Claeys

Interview met Simonne Maes en Rosa Vertenten

Beide dames hebben vele jaren in de VLOS-bazar gewerkt.   Dag Rosa, wat een fijne verrassing je hier aan te treffen, want je wou toch liever niet deelnemen aan dit interview? Rosa, met een ...

Lees verder
MO artikel: Nieuwe opvangprojecten voor mensen zonder papieren

Graag verwijzen wij naar volgend artikel op de website van MO* Mondiaal Nieuws. Dit doen we omdat we bij VLOS ook werken aan BBB+ (Brood-Bed-Bad) en toekomstoriëntering reeds voor 4 gezinnen.

Klik op "Lees verder" om het volledige artikel te raadplegen.

Lees verder

Magazijn op Driegaaienstraat definitief gesloten

VLOS heeft geen groot magazijn meer zoals voorheen; de site van ons vroegere magazijn in de Driegaaienstraat werd verkocht aan een supermarkt die daar bouwt… VLOS kiest ervoor vele gezinnen die een nieuw leven willen opbouwen in België te blijven ondersteunen. Een groot verschil, want een huis of studio inrichten kost doorgaans gauw duizenden euro's – geld dat de meeste mensen niet hebben. Alle tweedehandsspullen zijn afkomstig van particulieren die via het wegschenken van meubelen of huishoudapparaten de vluchtelingen vooruit helpen. .

Lees verder
Eerste raamtekening: Nnena
Foto genomen door: Paul De Malsche

Intussen werden er ook prachtige raamtekeningen gemaakt door de artiesten Nnena en Jaco. Ze stralen de hoop uit voor de post-coronaperiode. Dit in teken van de opfleuring van de Westerbuurt. De raamtekeningen passen ook heel goed in het concept van VLOS waar we mensen met een precair verblijf ondersteunen in een toekomstproject.
Loop zeker eens langs om deze kunstwerken te bewonderen!

Tweede raamtekening: Jaco
Foto genomen door: Paul De Malsche
Derde raamtekening: Jaco
Foto genomen door: Paul De Malsche

VLOS NEEDS YOU.png

VLOS ZOEKT VRIJWILLIGERS

TECHNISCH

Begin dit jaar hebben we onze website in een nieuw jasje gestoken en willen wij foto's en verslagen uit het verleden hierop publiceren. Onze website moet voortdurend aangevuld en aangepast worden.

VLOS zoekt een medewerker om deze aanvullingen of aanpassingen uit te voeren, en om ook na te denken over nieuwe ideeën rond de website, in samenwerking met de bestaande redactieploeg.

  • Je kan werken met CMS op een bestaand platform, of snelle leerling zijn in gebruik van computerprogramma's, ervaring met lay-out is een pluspunt;
  • je bent sociaalbewogen en hebt interesse in de doelgroep;
  • ervaring met externe communicatie is een pluspunt.

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar info@vlos.be; linda@vlos.be of kaat@vlos.be
Telefonisch bereiken kan ook via 03 766 29 13.

VLOS ZOEKT OPSLAGPLAATS FIETSEN

Wie o wie kan ons helpen?

Bij VLOS zijn we op zoek naar een plaats waar we onze te herstellen fietsen veilig kunnen opslaan.

Heb jij toevallig een garagebox of een opslagruimte ter beschikking die we zouden mogen gebruiken? Stuur dan gauw een bericht of contacteer ons via info@vlos.be!

Dank bij voorbaat

Het VLOS-team

Jaarkalender Iedereen Feest 2021

Ben je nog op zoek naar een nieuwe jaarkalender? Via "Lees verder" kan je een exemplaar bestellen van Orbit. Een kalender kost €12,50 (excl. verzending), korting vanaf 20 exemplaren.

Lees verder
Wereldmoppenkalender voor het goede doel

Gaat je voorkeur uit naar een moppenkalender? De wereldmoppenkalender verzamelt moppen en weetjes over humor uit de hele wereld. Striptekenaar Dirk Van Der Auwera maakte illustraties bij de moppen. De kalender is te koop voor €10. Bestellen kan via onderstaande link "Lees meer".

Lees verder
03 766 29 13 | 0477 40 62 19
info@vlos.be | vlos.be

 
Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid