Bekijk online
Nieuwsbrief december 2020

VLOS hoopt, helpt en bedankt

Nu de zon weer sneller gaat slapen en de temperatuur zo nu en dan een frisse duik neemt, is het belangrijk dat we af en toe een lichtje laten schijnen. Een hoopvol vlammetje, een licht dat ons de weg wijst, een licht dat anderen laat schitteren … Alles kan en alles is mogelijk. VLOS wil in deze donkere en moeilijke tijden ook een licht laten schijnen op verschillende zaken.

Met het eindejaar in zicht willen we graag een hoopvol licht laten schijnen op de toekomst: hoop voor hen die zonder papieren deze dagen moeten zien door te komen, hoop voor de mensen die aan hun toekomst proberen bouwen van nul af aan, hoop op een goede gezondheid en een dak boven het hoofd van de meest behoeftigen in onze maatschappij.

VLOS wil hen helpen door voor hen een licht te laten schijnen dat hen op weg zet naar de toekomst, een licht zodat ze niet meer door de mazen van het net vallen. Deze queeste kan echter niet door slechts één persoon gedragen worden.

Daarom zetten we op 5 december, de Internationale Dag van de Vrijwilliger, onze vrijwilligers in de kijker. Dag in dag uit schitteren ze door zich onvermoeid te blijven inzetten voor mensen zonder papieren, en dat in tijden die voor ons allemaal moeilijk zijn. Een welgemeende dankjewel daarvoor.

Artikel geschreven door: Laure Claeys
Na puinhoop door asiel-en migratiebeleid van Theo en Maggie, weer hoop met Sammy?

De families zoals deze bij Noori en Farah en de alleenstaanden Najab en ook Raya, opgevangen bij VLOS, kijken er naar uit. Tijdens 9 maanden coronapandemie hebben wij veel havenloze Mensen zonder ...

Lees verder
Artikel geschreven door: Jozef Hertsens

De nieuwe regering en Asiel en Migratie

Het beleid  van de huidige regering inzake asiel en migratie verschilt weinig van het beleid van de vorige. De regering onderschrijft de wil tot multilaterale samenwerking zoals geponeerd door het...

Lees verder
Artikel geschreven door: Piet Willems
Interview met Tilly De Maesschalck

Dag Tilly, we zien je regelmatig bij verschillende evenementen i.v.m. hulp aan kansarmen. Graag willen wij je wat beter leren kennen.    Wel, ik ben geboren in Stekene op 29 juli 1941, en nu woon ...

Lees verder

Vorig jaar voerden allerlei organisaties, waaronder ook VLOS, actie voor de Internationale Mensenrechtendag op het Stationsplein te Sint-Niklaas.

Gezien de omstandigheden voeren we op
donderdag 10 december actie online.

Neem een foto van jezelf, breng de hashtag "#defendthedefenders" duidelijk in beeld en deel hem via sociale media (Facebook, Instagram, Tic Toc, WhatsApp,...)

Zo kunnen we deze cruciale kwestie massaal onder de aandacht brengen.

Doe jij ook mee?

2 VLOS-acties: coronaproof en succesvol!

In september hebben onze Afghaanse mensen voor een veggie-afhaalmaaltijd gezorgd, bereid volgens hun tradities. Velen wilden deze - voor ons - speciale smaken proeven. De reacties waren erg ...

Lees verder

bedankt.jpg

Vrijwilliger bij VLOS.

Jij bent een lichtpuntje voor je omgeving.

Jij bent voor elke vluchteling van onschatbare waarde.

Jouw inzet zorgt voor warmte en genegenheid in een soms kille maatschappij,

en dat alles doe je belangeloos voor de mens in nood.

We kunnen je daar niet genoeg voor bedanken!

Het VLOS team,

Internationale Dag van de Vrijwilliger 5 december

bedankt.jpg

VLOS NEEDS YOU.png

VLOS ZOEKT VRIJWILLIGERS

JURIDISCH

Ben jij gebeten door de juridische aspecten omtrent mensen zonder wettig verblijf? Heb jij een luisterend oor en wil je een grote hulp betekenen voor mensen die uit de boot vallen? Stuur dan een mail naar info@vlos.be of contacteer ons via onze pagina op Facebook.

Er wordt gezorgd voor begeleiding en er is de mogelijkheid tot het volgen van vormingen rond vreemdelingenrecht. Van thuis uit werken via onze server is ook mogelijk. De tijdsinvestering is eveneens bespreekbaar.

TECHNISCH

Begin dit jaar hebben we onze website in een nieuw jasje gestoken en willen wij foto's en verslagen uit het verleden hierop publiceren. Onze website moet voortdurend aangevuld en aangepast worden.

VLOS zoekt een medewerker om deze aanvullingen of aanpassingen uit te voeren, en om ook na te denken over nieuwe ideeën rond de website, in samenwerking met de bestaande redactieploeg.

  • Je kan werken met CMS op een bestaand platform, of snelle leerling zijn in gebruik van computerprogramma's, ervaring met lay-out is een pluspunt;
  • je bent sociaalbewogen en hebt interesse in de doelgroep;
  • ervaring met externe communicatie is een pluspunt.

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar info@vlos.be; linda@vlos.be of kaat@vlos.be
Telefonisch bereiken kan ook via 03 766 29 13.

beterwoonbeleid

Teken de petitie! Zet je handtekening voor een beter woonbeleid.

“Tijdens de campagne focussen we ons op de verantwoordelijkheid van de overheid om te zorgen dat iedereen over een goede woning kan beschikken. We lanceren daarom een petitie.
Met deze handtekeningen zullen we na afloop van de campagne de bevoegde ministers overtuigen van de noodzaak aan structurele maatregelen;”

De VLOS-opvang wordt gesteund door Welzijnzorg- Armoede Uitsluiten.

03 766 29 13 | 0477 40 62 19
info@vlos.be | vlos.be

 
Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid