Steun

Vier manieren om VLOS daadwerkelijk te steunen:

1. Als vrijwilliger

VLOS administratie.jpg

VLOS heeft steeds nood aan gemotiveerde vrijwilligers. Zowel voor administratieve als voor logistieke taken kunnen we hulp gebruiken. Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met ons. Samen zoeken we naar een taak die aansluit bij je talenten en mogelijkheden.

2. Met een financiële gift

De werking van VLOS is volledig afhankelijk van giften. Met jouw financiële bijdrage slagen we erin om vluchtelingen een betere toekomst te geven.

Voor eenmalige financiële giften kan je storten op het rekeningnummer van VLOS: BE37 7551 5332 5428 (zonder fiscaal attest).
Wens je een fiscaal attest (voor giften vanaf 40 euro per jaar) stort dan op rekeningnummer
BE88 0000 0000 4141 van Caritas International, Liefdadigheidsstraat 43, 1210 Brussel, met vermelding 'P163 VLOS'.
Caritas stort je bijdrage vervolgens door aan VLOS.

Voor maandelijkse financiële giften stel je zelf bij je bank een bestendige (of ‘doorlopende’) opdracht in naar onze rekening of naar de rekening van Caritas. Een maandelijkse storting heeft zowel voor VLOS, als ook voor jou meerdere voordelen:

  • je spreidt je gift over een jaar;
  • je steun wordt automatisch vernieuwd; je bespaart dus tijd en kosten;
  • je behoudt de controle, want je kan op elk moment de opdracht aanpassen of stopzetten;
  • je krijgt een fiscaal attest voor stortingen via Caritas als je op jaarbasis 40 euro of meer schenkt.

Steun de rechten van mensen in nood. Geef hen bescherming via je nalatenschap. Neem VLOS op in je testament! Voor meer informatie neem je contact op met ons.

Uw financiële ondersteuning is meer dan welkom!

3. Bieden van huisvesting

Greet Verstraete (VLOS).jpgVLOS is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen in grote nood. VLOS huurt zelf een aantal woningen voor crisisopvang maar de vraag is veel groter dan ons aanbod. Ben je bereid om een kamer, een studio, een appartement of een woning (tijdelijk) ter beschikking te stellen voor deze doelgroep, neem dan met ons contact op. Samen bekijken wij wat mogelijk is.

 

 

4. Met materiële steun

Onze “PAMPERBANK”

Zijn uw kindjes of kleinkindjes de pampers ontgroeid, en ligt er bij jullie nog een rest-voorraad?
Maak in uw kasten plaats voor actueler zaken, en bezorg ons aub de – nu – overbodige pampers; in onze werking kunnen we daarmee jonge gezinnen helpen.
Alvast érg bedankt voor uw ondersteuning !
(OOK pampers voor volwassenen zijn welkom)

De pampers kunnen elke werkdag afgegeven worden aan het onthaal van VLOS
Kasteelstraat,4, 9100 St-Niklaas
tussen 9:00 en 16:00 uur

Mensen zonder wettig verblijf beschikken doorgaans niet over een inkomen om voeding, kledij, meubelen of andere noodzakelijke aankopen te doen.

In de VLOS-kruidenier kunnen ze terecht voor voeding en verzorgingsproducten (bijvoorbeeld zeep, toiletpapier, waspoeder, pampers ...). Alle artikelen uit de VLOS-kruidenier zijn afkomstig van particulieren, de Voedselbank, de EU of lokale grootwarenhuizen of bakkerijen. Aanvullende basisvoeding wordt indien nodig door VLOS zelf aangekocht.

In de VLOS-bazar worden kledij, speelgoed en huishoudelijk materiaal verzameld en aangeboden aan onze doelgroep. Al deze producten zijn afkomstig van particulieren en bedrijven.

VLOS kan nog steeds basis-huishoudapparaten, essentieel meubilair en goede fietsen gebruiken.
Wil je producten/artikelen schenken voor onze VLOS-kruidenier, VLOS-bazar of VLOS-magazijn, neem dan contact op met ons VLOS-centrum.

VLOS is ook lid van TROOPER.
Wie online shopt, kan VLOS steunen zonder 1 euro extra uit te geven
Meer info: https://trooper.be/vlos

Close