VLOS vzw

Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zich belangeloos inzet voor vluchtelingen, ongeacht hun sociale, religieuze of politieke achtergrond, en met bijzondere aandacht voor hen die geen wettige verblijfspapieren hebben. VLOS biedt hen humanitaire ondersteuning in hun zoektocht naar administratieve begeleiding, materiële hulp en opvang. VLOS is onderdeel van een breed netwerk en tracht lokaal, regionaal en nationaal op te komen voor een menswaardig bestaan voor vluchtelingen.

Home

Zolang onze mensen zonder wettig verblijf zich in een precaire situatie bevinden, kunnen zij voor materiële hulp beroep doen op de diensten van onze VLOS-kruidenier, onze VLOS-bazar en ons VLOS-magazijn. Deze mensen hebben doorgaans geen financiële middelen en kunnen voor hun dagelijkse benodigdheden nergens terecht. Daarom proberen wij hen kosteloos te voorzien van alle noodzakelijke dagelijkse basisvoorzieningen. Een 50-tal vrijwilligers, waaronder ook vluchtelingen zelf, zijn dagelijks druk in de weer om dit alles in goede banen te leiden. De meeste producten en artikelen zijn afkomstig van bedrijven en particulieren die alles gratis aan VLOS schenken omdat zij weten dat zij hiermee mensen in nood een beter bestaan kunnen geven zolang hun verblijfssituatie niet verbetert.

VLOS-kruidenier

In de VLOS-kruidenier worden voedingswaren aangeboden, maar ook verzorgings- en kuisproducten. Enkel mensen zonder verblijfsvergunning kunnen hier terecht. Meer dan honderd personen komen hier wekelijks goederen halen voor henzelf of voor hun gezin met of zonder kinderen.

Lees meer

VLOS-bazar

In de VLOS-bazar wordt kledijspeelgoed en huishoudelijk materiaal verzameld dat geschonken wordt door particulieren, bedrijven en bevriende organisaties. Ook scholen doen regelmatig inspanningen om materiaal te verzamelen voor de VLOS-bazar. Dit alles wordt aangeboden aan vluchtelingen en asielzoekers. Andere bezoekers aan de VLOS-bazar betalen een klein bedrag voor hun aankopen. De opbrengst gaat naar de werking van VLOS. Al deze producten zijn afkomstig van particulieren, bedrijven en bevriende organisaties.

Lees meer

VLOS-Magazijn

VLOS heeft sinds begin 2021 geen magazijn meer voor het opslaan van meubels, grote huishoudapparaten of fietsen.

We kiezen selectief uit wat onze sympathisanten ons aanbieden, de spullen die we rechtstreeks kunnen leveren aan vluchtelingen die er nood aan hebben. Op deze manier zijn we in staat om onze mensen in nood te voorzien van het nodige woon- en slaapcomfort.

Lees meer

Met steun van

logo vluchtelingenwerklogo netwerk tegen armoedeunited fund for belgium logovdk bank logologostadSN.pngLOGO VAN ORBITcera logowelzijnszorg logologo caritaslogo gastvrij netwerkkoning boudewijnstichting logo

VLOS Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van onze acties en campagnes van VLOS. Je kunt je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Close