Onthaal en begeleiding

Onthaal en begeleiding

VLOS administratie.jpg

De belangrijkste opdracht van VLOS blijft de vluchtelingen zonder geldig verblijf,_08 begeleiding van vluchtelingen na een warm onthaal, te begeleiden in de complexe administratieve wereld en in de steeds wijzigende regelgeving. Op deze manier kunnen we daadwerkelijk bijdragen tot een menswaardige toekomst met perspectief.

VLOS biedt bijgevolg administratieve hulp aan mensen die het moeilijk hebben om hun weg te vinden naar de juiste (overheids)instanties. VLOS gaat samen met vluchtelingen op zoek naar juridische bijstand tijdens de regularisatie-aanvraag of beroepsprocedures, of het biedt praktische informatie omtrent scholing,huisvesting, gezondheidszorg en werk.

Zowel het VLOS-centrum, de VLOS-kruidenier als de VLOS-bazar zijn warme ontmoetingsplaatsen waar verbinding gelegd wordt tussen vluchtelingen en onze vrijwillige medewerkers.                                       

Met steun van

logo vluchtelingenwerklogo netwerk tegen armoedeunited fund for belgium logovdk bank logologostadSN.pngLOGO VAN ORBITcera logowelzijnszorg logologo caritaslogo gastvrij netwerkkoning boudewijnstichting logo

Close