VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

Turkije en vluchtelingen

dinsdag 17 maart 2020

Dat Turkije vluchtelingen die naar Europa willen niet langer wil tegenhouden ( de Europa-Turkije deal ) is goed te begrijpen. Turkije vangt 3,6 miljoen Syriërs op en daarenboven nog veel vluchtelingen uit Irak, Afghanistan en zelfs uit sub-Sahara Afrika.

In Idlib zitten naast de daar reeds wonende 1 miljoen Syriërs, daarenboven nog 1 miljoen Syriërs daarheen gevlucht van uit de overige delen van het door het Assad regime gecontroleerde land. In de provincie Idlib wordt nu hevig gevochten tussen enerzijds Rusland en het Syrische leger van Assad en anderzijds een amalgaan van rebellen, gesteund door het Turkse leger. Idlib wordt nu constant gebombardeerd door de Russische luchtmacht en belegerd door het Syrische leger.
Dit brengt een grote vluchtelingenstroom op gang naar de Turkse grens, die praktisch gesloten blijft. Met als gevolg duizenden mensen in onmenselijke toestanden ,nog verergerd door het winterse weer, Ronduit misdadig want verantwoordelijk hiervoor zijn Poetin en Assad !


Aan de Turkse grens met Europa Spelen zich de zelfde taferelen af. Misdadig is hier Europa dat zijn grenzen in Griekenland en Bulgarije sluit. Frontex dat de grenzen van Europa bewaakt stuurt extra troepen en gebruikt traangas om de vluchtelingen tegen te houden. Griekenland stuurt die zogenaamd illegale(!) vluchtelingen zonder meer terug naar hun land van herkomst zonder hun asielaanvraag te registreren wat onwettig is volgens het verdrag van Genève.

Wat is er met Europa aan de hand dat wij aan onze grenzen mensen laten verkommeren, omkomen en verdrinken en hen niet eens een helpende hand reiken ???.
Europa mag haar grenzen niet sluiten maar de mensen volgens een rechtvaardig spreidingsplan opnemen en verdelen onder alle landen en hen dan na een ruimhartige asielprocedure "papieren" geven. Europa moet de meest kwetsbare mensen uit de vluchtelingen kampen hervestigen d.w.z zelf ophalen en hier een verblijfsvergunning geven.
En natuurlijk mag op geen inspanning gekeken worden om de oorlog in Syrië te beëindigen.

Piet Willems

« Terug

Close