VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

Lieve mensen, jullie die vluchtelingen genegen zijn - Jozef Hertsens

vrijdag 21 augustus 2020

Lieve mensen, jullie die de vluchteling genegen zijn.

Onze noodkreet om steun kwam samen met de tweede coronagolf bij de vele mensen die de hartenklop van VLOS voelen.

En de respons doet oprecht deugd. Onze werkingsmiddelen slonken snel door de onmogelijkheid om acties te voeren en de almaar stijgende hulpvragen. Regelmatige financiële bijdragen geven ons de mogelijkheid de grootste noden te blijven lenigen.
Geloof de zwartkijkers niet. Ook in coronatijden maken mensen de keuze om de meest kwetsbaren te helpen. Zij zijn engelen, boodschappers, “want er komen betere tijden”.
Alleszins, de dagelijkse inzet van onze vrijwilligers is enorm. En weet, de helft van hen zijn mensen uit de doelgroep zelf die op deze manier hun talenten mogen tonen.
Zij zorgen er mee voor dat er elke dag kan doorgewerkt worden, warm of koud weer, corona of andere tegenslagen. VLOS staat paraat om het recht van Mensen zonder Papieren op asiel en opvang te ondersteunen.

Alles begint bij het onthaal in het VLOS-centrum.
Elke morgen, wanneer om 8 uur de praktische afspraken gemaakt zijn, kan iedereen aan de slag.
De deurbel stopt niet en Attiq beluistert de vragen van de mensen met directe nood en laat hen binnen wachten in de onthaalruimte of in de tuin.
Zo kwam ook Maryam met haar 3 kinderen vragen voor directe opvang én om voor haar online een afspraak te maken met de verantwoordelijken van het Klein Kasteeltje. Het kan ettelijke weken duren om een toewijzing te bekomen voor een opvangcentrum.
Ondertussen slaapt zij met haar kinderen op een bloedhete zolderkamer op matrassen tot VLOS iets beters vindt. Misschien een pand dat tijdelijk leegstaat door verkoop? Of bij een gastvrij iemand die ruimte heeft om hen op te vangen?

Ook begeleiding in de verblijfsprocedures is cruciaal.
Elke vraag wordt beluisterd en besproken. Meestal kunnen wij heel wat details zelf oplossen.
Gelukkig kunnen wij ook een beroep doen op gespecialiseerde advocaten die deze mensen pro deo verdedigen.

Nu de scholen hopelijk weer normaal zullen starten, kunnen de kinderen ook ondersteuning van VLOS krijgen bij hun inschrijving. VLOS tracht ook financiële steun te geven voor het aankopen van schoolmateriaal of bij extra schoolrekeningen.
Medewerkers weten de weg voor hun medische zorgen en VLOS heeft voldoende logistieke middelen via de VLOS-kruidenier, de VLOS-bazar en het VLOS-magazijn om hen menswaardig op te vangen.

Weet dat jullie financiële steun aan VLOS deze mensen in een precaire verblijfssituatie vooruithelpt.
Gisteren was ik bij de Iraanse familie Bijan en Fatemeh met hun 2 zonen. VLOS gaf hen 3 maanden volledige opvang in een VLOS-huis.
Er kwam gisteren eindelijk een uitnodiging per e-mail van de Dienst Vreemdelingenzaken dat zij zich mogen aanbieden in het Klein Kasteeltje om hun asielprocedure in België voort te zetten.
Zij vliegen niet terug naar Italië waar zij geen toekomst hadden.
Hun vreugde is ons loon.

« Terug

Close