VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

#WEAREBELGIUMTOO: OPROEP AAN ALLE VLOS-SYMPATHISANTEN, STEUNGEVERS EN VRIJWILLIGERS

woensdag 22 september 2021

De hongerstaking in de Begijnhofkerk en aan de VUB en ULB heeft de mensen ‘zonder papieren’ uit het donker gehaald.  Uit diverse hoeken, zelfs internationaal, kwamen hartverwarmende blijken van sympathie en solidariteit. De druk op het beleid om een einde te maken aan de mensonwaardige, rechteloze toestand waarin sans-papiers leven, werd zo groot dat de kwestie frontpaginanieuws werd en bijna tot een regeringscrisis leidde.

Nu is het belangrijk om de solidariteit vol te houden, om ervoor te zorgen dat de sans-papiers niet opnieuw een vergeten categorie medeburgers worden. Het is belangrijk om het beleid duidelijk te maken dat zij niet alleen staan, dat veel en steeds meer mensen mét papieren aan hun kant staan en hun eisen kracht willen bijzetten.

De Coördinatie van de Mensen zonder Papieren en haar vele medestanders organiseren op zondag 3 oktober 2021 om 14 uur aan het Noordstation in Brussel een nationale betoging onder het motto ‘We are Belgium too’. 

VLOS heeft zowel de openbriefactie #WeAreBelgiumToo als de hongerstaking gesteund. VLOS wil er zich ook voor inzetten dat de betoging een succes wordt, en dat wordt ze alleen als veel mensen mét papieren die dag naar Brussel trekken. VLOS roept al haar sympathisanten, steungevers en vrijwilligers op om samen in groep op te stappen.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden vindt de betoging plaats op de dag van de Refugee Walk. VLOS wenst die actie alle succes toe. De Refugee Walk is echter een actie voor erkende vluchtelingen, niet voor mensen zonder papieren. Aangezien onze vzw zich expliciet het lot van deze laatste groep aantrekt, durft VLOS u dan ook vragen die dag mee op te stappen met de sans-papiers in Brussel.

Om zoveel mogelijk medestanders in groep naar Brussel te brengen, willen wij een bus inleggen. Wij houden u op de hoogte van de praktische afspraken hiervoor!

 

(Dank aan Recht op Migratie, Leuven, voor de insteek)

wearebelgiumtoo_oproepmanifestatie

« Terug

Close