VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

Steun VLOS

woensdag 22 september 2021

Lieve mensen, met een hart voor vluchtelingen.

Ik ben bijna 24 jaar onderweg met vluchtelingen uit landen waar zij geen menswaardig leven meer hebben.
Daaronder 634 Afghaanse vluchtelingen die bij VLOS tot vandaag begeleiding en materiële ondersteuning vroegen en nog altijd vragenvragen.
Na al die tijd is het nu hartverscheurend om Afghanen die smeken om hun vrouw en kinderen te laten overkomen, te moeten teleurstellen want evacuatie is gestopt.
Wij volgen ook Belgische Afghanen die reeds jaren proberen hun kernfamilie te herenigen, zoals Maryam:
Zij werkte in 2017 een jaar bij VLOS. Zij heeft 5 lange jaren gevochten om haar kinderen naar hier te krijgen. Zij landde eind vorige week als alleenstaande mama met haar 6 kinderen in Melsbroek en vandaar terug naar Sint-Niklaas. Zij heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt terwijl zij wachtte aan de poort van de luchthaven. Haar oudste zoon kreeg slagen op zijn hoofd en moest naar de kliniek. Vandaar is zij als bij wonder toch op een vlucht naar België geraakt.
Wij blijven haar ondersteunen.
Maar hoevelen hebben nu immens verdriet omdat zij er niet in gelukt zijn hun familie  naar hier te laten overkomen. Wij ondersteunen hun zelforganisatie om het samen te verwerken.
 
Momenteel vangen wij 6 Afghaanse families op in VLOS-huizen.
Daaronder een Afghaanse alleenstaande mama Asal met drie kinderen. Haar asieldossier is geblokkeerd door de onzekere toestand in haar moederland. Zij wacht reeds 9 maanden op een interview terwijl haar kinderen flink naar school gaan. Haar man koos voor een Belgische vrouw en kreeg papieren omdat hij nu een Belgisch kind heeft. Drama voor haar die achterblijft. VLOS zal haar blijven steunen tot zij hier toekomst heeft.
Bij VLOS woont ook een Afghaanse familie met 7 kinderen. De oudste zoon Ahmad, die voltijds werkt, zit diep in de put omdat hij vanaf NU niet meer herenigd kan worden met zijn geliefde in Afghanistan.
VLOS vangt nog twee Afghaanse gezinnen op met 1 kindje dat hier geboren is. Hopelijk krijgen zij hier toekomst want terugsturen is vanaf nu totaal onmogelijk.

En dan onze HANDEN. Jonge Afghaanse mannen vol energie die VLOS draaiende houden.
Zij wonen in een apart huis waar zij wachten op een humanitaire regularisatie van hun verblijf.
Het doet mij erg pijn om elke dag de deur van het VLOS-centrum te openen en vele mensen te beluisteren die hun best doen maar zonder wettig verblijf leven en toch niet meer teruggestuurd kunnen worden.
Daarvoor steunen wij de beweging voor regularisatie: We Are Belgium Too . Teken de petitie.

Help ons helpen om in deze verschrikkelijke crisis het hoofd boven water te houden.
VLOS kan dit maar doen door jouw gift.

Warme dank,

Jozef,  coördinator VLOS vzw
P.S. De namen zijn aliassen om deze families in nood te beschermen.

Twee berichten, zoals tientallen, die bij mij binnenlopen:

WhatsApp [17:08, 28-08-2021] Rita Nazari: Dag beste Jozef. Ja zeker, ons land bijna kapot. 😭
Mijn twee zussen en twee broers met hun gezin hebben veel probleem. Mijn papa gestorven. 😭
( Rita kwam via Nederland en vroeg hier asiel. Zij moest terug naar 1e land van aankomst, waar zij met haar twee kindjes zeker op een terugvlucht naar Kaboel zou gezet worden.
Wij hebben haar samen met haar twee kindjes 6 maanden opgevangen, conform de Dublin III verordening, en zij werd hier erkend als vluchteling, Zoals zovelen rest er nu niks meer dan hopen en bidden op ooit…)

28 08 2021 FB Sylvie Micholt, advocaat vreemdelingenrecht: Heel wat vluchtelingen worden vanuit VLOS door haar verdedigd.
Wij krijgen héél veel telefoons van Afghanen die hun familie willen helpen. Tot gisteren was het nog: 'we hebben contact met hen of toch sporadisch'. Vandaag al verschillende telefoons: "de Taliban heeft mijn broer, neef, vader etc. meegenomen. Hij werkte voor een internationale organisatie. Wat moet ik doen? Ik kan niet meer werken, ik kan niet meer nadenken." is hun reactie. Hoe moet ik die mensen ondersteunen, wat kunnen wij doen? ik weet het niet meer. #frustratie #machteloos #teleurgesteld #TalibanDestroyingAfghanistan #TalibanTerror #Afghanistan #Inshalah
( Ook bij VLOS komen continu hulpoproepen, dag en nacht )

« Terug

Close