Onze HAZARA in de verdrukking

woensdag 12 oktober 2022

Een flinke vrijwilligersgroep bij VLOS, bestaande uit Hazara uit Afghanistan, was zaterdag 10 oktober 2022 van 10 tot 12 uur met velen aanwezig op het Schumanplein in Brussel bij de EU-commissie.
Zij protesteerden tegen de moorden door de Taliban en hun kompanen op 25 vrouwelijke studenten die hun ingangsexamen deden aan de universiteit van Kaboel.

Zij leven al sinds 2015 bij VLOS en helpen waar ze kunnen. Meerderen onder hen hebben de laatste weken van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen, CGVS, een negatieve beslissing gekregen.
Deze dienst weet heel goed dat zij Hazara zijn en onmogelijk kunnen terugkeren. En toch!
Hoe moeten wij nu verder leven met deze gepijnigde vluchtelingen?
Wie zal hen in leven houden? Zelfs vrijwilligerswerk mogen zij niet meer doen.
En VLOS wordt langs alle kanten bedreigd door inspectiediensten en woonstcontroles. Soms lijkt het alsof het aanbieden van humanitaire dienstverlening een misdaad is … de ‘criminalisering van de hulpverlening’!
Daarbovenop is er de energiecrisis waardoor wij deze underdogs bijna niet meer kunnen opvangen en huizen moeten sluiten.


Help deze mensen die overal bedreigd worden. Help VLOS om hen te helpen.
Zij zijn jullie oneindig dankbaar.

HAZARA

HAZARA 2

Dagboek slachtoffer terreuraanslag door Taliban gaat viraal in Afghanistan

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2022/10/05/dagboek-slachtoffer-terreuraanslag-gaat-viraal-in-afghanistan/

Marzia Mohammadi is één van de 25 jonge vrouwen die omkwamen bij de recente gruwelijke aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel op vrijdag 30 september 2022.
Ze legde op dat ogenblik een ingangsproef af voor het nationaal toelatingsexamen aan de universiteit. Haar dagboek werd teruggevonden en verspreid via de sociale media in Afghanistan. Deze foto's van Marzia's notities gaan op dit moment viraal. Ze geven een hartverscheurende inkijk in het hoofd van deze jonge vrouw, in haar ambities en haar dromen.

HAZARA 3

« Terug

Close