VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

Eenieder heeft recht op een warm nestje! Ook bij VLOS.

zaterdag 07 januari 2023

nieuwjaarswens vluchtelingenwerk

Elke dag bellen dakloze asielzoekers aan de deur van ons VLOS-centrum voor een slaapplaats. Zij zijn wettig in het land maar kregen de stempel NO SHOW, wat voor mij wil zeggen “Rot op”.
Wij zorgen dat zij vóór alles eerst hun wettelijk recht afdwingen: opvang door Fedasil.
Een kleine groep, de intelligenten onder hen slagen daarin het snelst.
Als eersten zij die de hele juridische weg hebben afgelegd en een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) gekregen hebben.
Daarna allen die wij naar de Legal Helpdesk van o.a. Vluchtelingenwerk Vlaanderen aan het Klein Kasteeltje sturen en die daar een beschikking krijgen van de arbeidsrechtbank in Brussel.

Er werd zoveel kwaad gesproken over Burundezen die na een lange vlucht hier belanden.
Maar VLOS heeft ervaring: wij hielpen Nathan, die sinds eind augustus dakloos was, voor opvang. Na 4 maanden werd hij erkend vluchteling zonder opvang door Fedasil!
Asielzoekers zoals Nathan en heel wat Jemenieten krijgen bijna allen een wettig verblijf!
Zonder opvang en begeleiding worden het zwervende daklozen.

VLOS zorgt vooral voor de zwaksten, mentaal en fysiek, die intensieve begeleiding nodig hebben.
Wij geven hen gezonde voeding en een slaapplaats bij vrienden, dikwijls vluchtelingen, en begeleiden hen naar dringende medische zorgen.
Erkende vluchtelingen met een groot hart vangen soms een dakloze vluchteling op die zo eindelijk een warm nestje voelt. VLOS steunt dan beiden.

Maar wij vergeten zeker niet de mensen zonder papieren en diegenen die rechteloos werden door een meervoudige asielaanvraag met nieuwe elementen, of zij die hopen op een regularisatie na lang verblijf en dikwijls klaar zijn voor de arbeidsmarkt.
Ook vluchtelingen die door een echtscheiding op straat belanden, of zelfs vluchtelingen die uit de gevangenis komen, willen wij nieuwe kansen geven.

Dit alles kunnen wij alleen maar door de warme steun van mensen die meevoelen met de migrerende mensen in nood.

Onze vrijwilligers, en velen onder hen zijn vluchtelingen en mensen zonder papieren, zijn vastbesloten op de ingeslagen weg voort te gaan om de grondrechten af te dwingen voor een menswaardig verblijfsstatuut.

Jozef, VLOS vzw

geenmensenopstraat_art jozef

TEKEN HIER DE PETITIE.

« Terug

Close