Stagiair(e)s aan het woord:

zondag 07 april 2024

Jaarlijks vinden meerdere studenten de weg naar VLOS om daar hun stage te doen. Voor velen van hen is dit een plek waar ze volop de kans krijgen hun professionele vaardigheden te oefenen en het werkveld te verkennen. Hun ervaringen blijven lang hangen, vol van emoties en respect voor die mensen zonder wettig verblijf …

We laten enkelen aan het woord:

"Als bewoner van Sint-Niklaas ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar deze organisatie ,vanwege mijn bezoeken aan hun kraam tijdens de Vredefeesten. Het werk dat ze verrichten maakte altijd indruk op me. Nadat ik de kans kreeg om maatschappelijk werk te studeren, heb ik VLOS meteen benaderd voor mijn eerste stage. Ik heb daar een geweldige groep vrijwilligers ontmoet die een lichtpunt willen zijn voor degenen die hun land zijn ontvlucht en een toevlucht zoeken in België. De gulheid van deze mensen heeft me diep geraakt en ik ben onder de indruk van hun inzet voor de mensenrechten. Het is echt bewonderenswaardig dat zo mensen met een warm hart bestaan, en ze zijn hier in Sint-Niklaas bij VLOS". (AC)

“Mijn stage bij VLOS was zeer aangenaam. Door het team van vrijwilligers maar ook de grote diversiteit aan mensen die er aanwezig zijn, werd ik elke dag steeds open en vriendelijk ontvangen. Ik mocht helpen bij de kruidenier en bij medische intakes, organiseerde activiteiten zoals een carnavalsfeest, we bezochten de kinderboerderij en nog veel meer. Ik vond het vooral zeer fijn om activiteiten te organiseren omdat dit ook deels aansluit bij mijn studies kleuteronderwijs. Het was fijn om te ervaren dat ik op deze manier ook een meerwaarde kon betekenen voor de ouders en kinderen!” (GS)

“Tijdens de studie maatschappelijk werk wordt er vaak gesproken over de impact die je hebt als toekomstig maatschappelijk werker op de mensen die bij je langskomen. De stageperiode bij VLOS heeft vooral een impact op mijn handelen. Het vertrouwen dat je krijgt van de vele vrijwilligers en bezoekers en de werking en visie van VLOS, hebben me gesterkt in mijn studiekeuze en zijn zeer bepalend voor mijn volgende stappen.” (SDO)

« Terug

Close