VLOS-Lunch 2024

Op 14 april 2024 is het weer tijd voor onze jaarlijkse lunch!
Vanaf 11u30 kunnen jullie komen genieten van ons heerlijk buffet. Dit zal bestaan uit diverse gerechten (ook vegetarisch) en een desserten buffet.
De prijzen
Volwassenen (+12 jaar): 25 euro
Kinderen (6-12 jaar): 10 euro
Kinderen (-6 jaar): GRATIS
Inschrijven voor 7 april via
https://forms.gle/oDXEtjgxyBCdGiAC7
- Spring eens binnen bij VLOS
Affiche Lunch 24

VLOS is een vereniging waar armen het woord nemen

zondag 09 juli 2023

Wat betekent dit?

 

Zoals jullie konden lezen in onze nieuwsbrief van januari , is VLOS erkend als vereniging waar armen het woord nemen (VWAHWN).

Maar wat betekent dit nu concreet?

Ten eerste maakt VLOS deel uit van het Vlaams Netwerk tegen armoede, samen met 60 andere verenigingen. Dit netwerk biedt ondersteuning en bundelt de stemmen van de verenigingen richting het (Vlaams) beleid. Want samen klinken we luider dan alleen.
In Sint-Niklaas is er overigens ook een andere vereniging waar armen het woord nemen, De Springplank. Deze vereniging heeft onder meer ook een voedselondersteuning en een groepswerking. VLOS werkt dan ook graag met haar samen.

Daarnaast zetten we allemaal één principe centraal:
niet enkel voor de mensen, maar met de mensen; mensen in armoede, mensen op de vlucht. Dit maken we concreet door te werken rond volgende 6 criteria:

criteria

Het goede nieuws? Binnen VLOS worden die criteria al heel lang, bijna vanzelfsprekend, in praktijk gebracht. Nieuwe vluchtelingen in nood vinden moeiteloos de weg naar VLOS, ontmoeten er elkaar en leren van elkaar. Iedereen die helpt en verantwoordelijkheid opneemt in VLOS staat naast elkaar, mensen met en zonder wettig verblijf, in België geboren of elders.
Onze mensen nemen het woord, ze gaan mee naar vergaderingen of spreken met de staatsecretaris. We nemen deel aan overleg op alle niveaus en laten de stem van mensen zonder wettig verblijf horen. Elk jaar vinden tientallen rondleidingen plaats waarbij schoolkinderen en groepen VLOS leren kennen.

Kortom, de erkenning bevestigt dat VLOS goed werk levert.

 

Caroline

caroline
Met de subsidie van VWAHWN heeft VLOS een betaalde werkkracht kunnen aanwerven. Dit is Caroline!

« Terug

Close