Rode loper

vrijdag 06 oktober 2023

VILAPACE23Intussen is Villa Pace, een gratis driedaags stadsfestival in Sint-Niklaas, al achter de rug.
Vredefeesten, hét hoogtepunt van de evenementenzomer. Tientallen luchtballons zorgen drie dagen na elkaar voor spektakel op de Grote Markt, er is muziek op vijf podia, een grootse wereldmarkt zorgt voor kleur, de Ballonloop wervelt op zondag door de stad. En er is nog zóveel meer... Sint-Niklaas tijdens de Vredefeesten: een stad in opperste verwondering!
Dit staat geschreven op de website van de stad.

Vredefeesten. Deze vinden al plaats sinds 1948, de toenmalige Bevrijdingsfeesten. We herdenken hierbij de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrede, solidariteit, verdraagzaamheid, duurzaamheid en diversiteit zijn telkens de thema’s waarrond het festival werkt. Basiselementen die we hoog in het vaandel moeten blijven dragen. Basiselementen voor de rode loper...
Dresscode niet gedefinieerd... Zeeman, Gucci, Kringwinkel of Bazar-design. Allen welkom. Met nadruk op állen...
De rode loper, het pad, dat bij de VLOS-infostand uitgerold lag: woestijn, bergen, steppes, weidse wijdten, moeras, te water…

Kindervoetjes betraden dit voetenpad der vluchtelingen die gemiddeld 2 jaar onderweg zijn. Van huis via overleven naar een (on)zekere toekomst. 
Deze kleine mensjes probeerden, met de ogen toe, te ervaren hoe de wereld aan de voeten voelt... Weliswaar slechts op 2 meter :-)
Een kleine daad om je medemens-vluchteling te laten weten dat hij of zij telt – net als jijzelf. 

Wij wensen eenieder een mooie rode loper toe, met aan de ene voet een schoen, de andere blootvoets.
Een mooi evenwicht in ’t leven.

 

Schoenmaat 40 en 45

Nille en Peter

 

« Terug

Close